Dalton: eigenaarschap

Op de Bakelgeert vinden we het belangrijk dat kinderen (deels) mee kunnen bepalen welke doelen ze nastreven en hoe ze die willen bereiken. Als zij zelf invloed kunnen uitoefenen, hun eigen ontwikkellijnen zien en daarover met hun ouders en de leerkracht in gesprek gaan, komen ze verder. In de hogere groepen spreken zij wekelijks met de leerkracht over hun gedrag, werkhouding en opbrengsten.

Een stevige basis heb je nodig, zowel bij rekenen en taal als ook bij topografie en geschiedenis. En om daar goed mee uit de voeten te kunnen, worden onze waarden verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken en reflectie daarbij effectief ingezet. Alleen ‘kunnen’ is in onze snel veranderende samenleving niet meer genoeg.

‘Kunnen veranderen’ wordt echter steeds belangrijker. Daarvoor is het onontbeerlijk dat je goed kunt nadenken over je werk, zowel vooraf als tussentijds en naderhand. Dan is het fijn dat een volwassene (de leerkracht of – een van – je ouders) soms of vaak over je schouder meekijkt of je op de goede weg bent. Want mooie resultaten halen is fijn, maar hoe je naar het resultaat komt, is minstens zo belangrijk.

U begrijpt wellicht hieruit dat wij in onze rapportgesprekken dit schooljaar veel aandacht schenken aan het driegesprek tussen kind, ouders en school.
Net als in ons onderwijs de kernwaarden centraal staan, staan deze ook centraal in ons gesprek met de ouders. We werken samen om uw kind op te laten groeien tot zelfstandig persoon, die – door te reflecteren – onder onze gezamenlijke verantwoordelijkheid kan opbloeien tot een mens zonder vrees: Een kind dat zich uiteindelijk zodanig weet te ontwikkelen, dat het goed kan functioneren in de maatschappij.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 14 FEBRUARIBakelpraatje 8

  Vandaag is een nieuwe uitgave van het Bakelpraatje verschenen. Heeft u het Bakelpraatje niet ontvangen, […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 31 JANUARIVerkort jaarverslag Optimus Primair Onderwijs

  Vandaag hebben alle ouders het verkort jaarverslag 2019 van Optimus Primair Onderwijs via Parro ontvangen. […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 24 JANUARIBakelpraatje 7

  Vandaag is een nieuwe uitgave van het Bakelpraatje verschenen. Heeft u het Bakelpraatje niet ontvangen, […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Daltonbasisschool de Bakelgeert

Stationsweg 40
5831CR
Boxmeer

T: 0485-573386
E: directie.bakelgeert@optimusonderwijs.nl

Daltonbasisschool de Bakelgeert

Stationsweg 40
5831CR Boxmeer
BEL Daltonbasisschool de Bakelgeert MAIL Daltonbasisschool de Bakelgeert

VOLG Daltonbasisschool de Bakelgeert OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE