Artikel Gelderlander

Deze Boxmeerse speelplaats is klaar voor de toekomst

BOXMEER – Het was een bijzondere eerste schooldag voor de kinderen van de Boxmeerse basisscholen Bakelgeert en de Bonckert. Niet gelijk de schoolbanken in, maar de hele dag spelen. Op de gloednieuwe speelplaats. Een blauw-groene speelplaats. Herman Wissink 24-08-20, 19:01 

Het gras op de speelplaats ’t Bolwerk, waar van Bakelgeert, de Bonckert en kinderopvang Spring gehuisvest zijn, ziet en fris groen uit en de planten staan er gezond bij.

Terecht kreeg conciërge John Thoonen maandagmiddag een compliment toen wethouder Bouke de Bruin de blauw-groene speelplaats opende. Blauw omdat door de grasveldjes het hemelwater beter weg kan, en groen omdat het uitdagender is voor de leerlingen om er te spelen.

Wethouder Bouke de Bruin knipt met leerlingen het lint door waarmee het blauw-groenen speeltuin officieel is geopend.
Wethouder Bouke de Bruin knipt met leerlingen het lint door waarmee het blauw-groenen speeltuin officieel is geopend.© Ed van Alem

,,We willen het Land van Cuijk klimaatbestendig in te richten. Om dat te kunnen realiseren is het van grote waarde dat niet alleen de openbare ruimte, maar ook privéterreinen als schoolpleinen en zoveel mogelijk tuinen groen ingericht worden. We zien dit eerste groen-blauwe schoolplein in het Land van Cuijk dan ook als een onmisbare stap om klimaatbestendig te worden”, zegt De Bruin voordat ze met leerlingen een lint doorknipt om het plein officieel te openen.

,,Een betonnen speelplaats is natuurlijk maar saai”, weet Harrie van de Ven, voorzitter van de raad van bestuur van scholenkoepel Optimus. ,,We willen dat de kinderen gezond zijn. Dat ze frisse lucht krijgen en meer gaan bewegen. Daar helpt zo’n speelplaats bij. Daar vindt de sociale ontwikkeling van kinderen voor een belangrijk deel op het schoolplein plaats.”

Nog even een toespraakje van wethouder Bouke de Bruin. Daarna kan er weer gespeeld worden op het nieuwe blauw-groene speelplein.
Nog even een toespraakje van wethouder Bouke de Bruin. Daarna kan er weer gespeeld worden op het nieuwe blauw-groene speelplein. © Ed van Alem

Het is de bedoeling dat in de toekomst meer speelpleinen blauw-groen worden. ,,Dat is niet goedkoop. Als scholenkoepel moeten we vooral zorgen voor goede leraren en goede schoolgebouwen. het is daarom goed dat dit met hulp van de gemeente, de provincie en jantje beton kan worden gerealiseerd”, aldus Van de Ven.

Conciërge Thoonen kijkt tevreden naar de rondspringende kinderen. ,,Toen de leerlingen en de leraren vakantie hadden, ben ik hier iedere dag geweest om te sproeien. Dat was een hele klus met de hittegolf die we hebben gehad.” Maar met succes. Want groen is het en bij de eerste regenbuien staat niet gelijk het hele schoolplein blank.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 16 SEPTEMBERBVL-label

  Ieder schooljaar moet de school zich opnieuw verantwoorden bij de provincie of zij nog voldoet […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 16 SEPTEMBERWel/niet naar school bij (neus)verkoudheid?

  De periode van verkoudheid en griep staat weer voor de deur. Een ziek kind met […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 7 SEPTEMBERBakelpraatje 1

  Vrijdag is het eerste Bakelpraatje van dit schooljaar verschenen. Heeft u het Bakelpraatje niet ontvangen, […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Daltonbasisschool de Bakelgeert

Stationsweg 40
5831CR
Boxmeer

T: 0485-573386
E: directie.bakelgeert@optimusonderwijs.nl

Daltonbasisschool de Bakelgeert

Stationsweg 40
5831CR Boxmeer
BEL Daltonbasisschool de Bakelgeert MAIL Daltonbasisschool de Bakelgeert

VOLG Daltonbasisschool de Bakelgeert OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE