Groep 3/4

Afscheid Youri

(14-01-2019)

Afgelopen maandag hebben we afscheid genomen van onze stagiaire Youri. Hij heeft er helaas voor gekozen om te stoppen met de opleiding. We hebben zijn stage op een sportieve manier afgerond met een super gaaf spel. Op MyAlbum de foto’s.

Schaatsen

(11-12-2018)

Na een lange wandeling samen met groep 4-5 naar de schaatsbaan, konden we eindelijk het ijs op! Hier hebben we erg naar uitgekeken.

Voor sommigen van ons was het de eerste keer en best spannend, anderen hadden al eerder geoefend. Met natte broeken van het ijs en hier en daar blauwe plekken zijn we, na een  uurtje schaatsen, voldaan weer terug gewandeld naar school. Het was een fantastische ochtend!

Wij willen de firma Schrijen-Peeters Gedenktekens als sponsor van deze schaatsdag hartelijk  bedanken dat dit feest voor ons ook dit jaar weer mogelijk was!!

Op MyAlbum staan nog meer prachtige foto’s van groep 3 en groep 4-5.

Kerstboom optuigen

(7-12-2018)

Nadat we Sinterklaas hebben uitgezwaaid, mochten we op vrijdag de klas in de kerstsferen brengen…

Wanneer we een werkje goed gedaan hadden, heel mooi of af, mochten we de boom optuigen. Eerst de takken goed in de stam klikken, dan de lichtjes, ballen, sterren en slingers erin. Onze klas is nu heel gezellig! Wij vinden onze kerstboom SUPER mooi! Op MyAlbum staan nog meer prachtige foto’s!

Gevulde schoenen

(29-12-2018 en 30-12-2018)

Afgelopen donderdag hebben alle kinderen hun schoen gezet op school. Met een paar mooi gezongen Sinterklaasliedjes en maar één gymschoen mee naar huis, was het de volgende dag weer spannend om in de klas te komen…

Gelukkig was er voor ieder kind een cadeautje gebracht door de pieten en hebben we hier erg van genoten. In de middag hebben we nog een pietenmiddag gehad, met spelletjes, pepernotenbakken en nog veel meer. Enkele foto’s hiervan vinden jullie op MyAlbum.

Vol verwachting klopt ons hart….

P.s. Deze piet moet nog even oefenen met het leesplankje…

Samen lezen

Tijdens onze lessen van Veilig Leren Lezen lezen we regelmatig in een boekje. Dit doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een namenflitser of gezellig samen! Op MyAlbum staan onze eigen foto’s!

Week van Mediawijsheid

(26-11-2018) Vorige week hebben een week gehad met lessen om wijzer te worden over alle media. We hebben bijvoorbeeld geleerd te onderscheiden wat echt is en wat niet. Op MyAlbum vind je nog meer foto’s.

IVN

Donderdag (11-10-2018) hebben we een leuk uitstapje gemaakt naar het Lunevenpark vlak bij school. Nogmaals grote dank voor Jozefien (de oma van Paul) en Frauke (de moeder van Theyke) voor de fijne hulp!

Tijdens de DaVinci lessen hebben wij namelijk van alles geleerd over onze zintuigen. Door het project van IVN hebben we ook deze zintuigen beleefd, door goed te kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken. We hebben verschillende opdrachten gemaakt, enkele foto’s hiervan zijn te vinden op MyAlbum.

Doevrijdag

In groep 3 is het belangrijk om te automatiseren, maar stil zitten is dan nog lastig. Vooral aan het eind van de week. Daarom hebben wij elke vrijdag Doe-vrijdag. We gaan dan een automatiseringsoefening DOEN en dat lekker buiten.

We moeten hierbij soms rennen, springen, zoeken en samenwerken.

Voor meer foto’s kun je kijken in MyAlbum.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 14 FEBRUARIBakelpraatje 8

  Vandaag is een nieuwe uitgave van het Bakelpraatje verschenen. Heeft u het Bakelpraatje niet ontvangen, […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 31 JANUARIVerkort jaarverslag Optimus Primair Onderwijs

  Vandaag hebben alle ouders het verkort jaarverslag 2019 van Optimus Primair Onderwijs via Parro ontvangen. […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 24 JANUARIBakelpraatje 7

  Vandaag is een nieuwe uitgave van het Bakelpraatje verschenen. Heeft u het Bakelpraatje niet ontvangen, […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Daltonbasisschool de Bakelgeert

Stationsweg 40
5831CR
Boxmeer

T: 0485-573386
E: directie.bakelgeert@optimusonderwijs.nl

Daltonbasisschool de Bakelgeert

Stationsweg 40
5831CR Boxmeer
BEL Daltonbasisschool de Bakelgeert MAIL Daltonbasisschool de Bakelgeert

VOLG Daltonbasisschool de Bakelgeert OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE